Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin 

En nybyggares historia.


 2004 flyttade våra barn från Upplands Väsby till Gottröra. Vi ville förstås vara närmare våra barn så varför inte göra likadant. Skulle vi flytta så var det nu innan vi blev för gamla och skröpliga. Det positiva var att barnen tyckte detsamma. Vi blev flitiga besökare på Hemnet och letade efter ett permanent boende där det inte funnits pälsdjur. Det sista var nog det knivigaste, för de flesta som bor på landet har djur av något slag. Vi tittade på många ställen och slutligen fann vi vad vi sökte. I ett sommarstugeområde med hälften bofasta stod vår stuga på 27 kvm med skogstomt. 2006 i juni var affären klar.

 

Så nu började funderingarna. Vad skulle vi göra med stugan? Bygga till eller komplettera med en husbyggsats och bygga ihop. Vi började nu inse vad vi givit oss in i och kontaktade svågern Lasse för konsultation då han sitter inne med kunnande och sunt förnuft. Vi beslutade att ett kompletterande hus skulle nog blir billigast och något enklare. Nu började en hektiskt tid med besök på husexpon, läsning av byggkataloger och ansökningshandlingar mm. Huset i Väsby blev sålt augusti 07.


 
2007 i juni stor vattenläcka i stugan, väggar och golv revs ut. En deprimerande och slitsam tid.


 
2007 15 juni husleverans, huset kom med färdiga väggmoduler med fönster monterade. Nu blev det bråttom, huset måste bli någorlunda beboeligt på kort tid. Avfuktningen av stugan tog tre månader. Därefter kunde hantverkarna från försäkringsbolaget återställa stugan.


 
Vi bodde nu i nybyggget utan rinnande vatten inomhus, utedass, smygtvättade på arbetet. En provisorisk dusch inrättades i gamla bastun.


 
2008 i januari. kunde vi flytta tillbaka till stugan där vi nu firade påsk sex personer i 27 kvm.

2008 augusti bor vi fortfarande i det rum som senare ska bli sovrum, men vi har nu dusch, toa och tvättmaskin, vilket lyft! I nybygget pågår arbete med köksinredning och avlopp. Stommarna för sammanbyggnaden är resta och takspånt och papp ligger på plats. Att allt tar tid har vi fått lära oss. Vi är inte lika naiva och utan Lasses kunskap och arbetsglöd hade vi stått oss slätt.


 


 

.